woensdag, december 27, 2006

animo Zingem in actieanimo Zingem en animo Oudenaarde slaan handen in elkaar bij jaarlijkse rusthuisactie

Een tiental jongeren van beide afdelingen offerde een stukje van kerstavond op om het personeel van rusthuis De Meerspoort bij te springen in hun verzorgende taak. Bij de derde editie van de seniorenactie willen animo Oudenaarde en animo Zingem de nadruk leggen op de solidariteit tussen de generaties.

Het is immers verkeerd om generaties tegen elkaar op te zetten. Ouderen hoeven geen financiële blok aan het been van hun kinderen en kleinkinderen te zijn, zoals sommigen ons maar al te graag willen doen geloven. Omgekeerd hebben jongeren best wel respect voor mensen op hoge leeftijd, die in onze samenleving in groten getale een vrij recent fenomeen zijn.

Op kerstavond is er traditioneel een mindere bezetting in het rusthuis, net op een dag die voor iedereen speciaal zou moeten zijn. Om iedereen die dat kon, gezellig te laten samenzijn op de gang en de anderen op de kamer eten te kunnen geven, werd het personeel bij het avondeten versterkt met een tiental animo's, zodat kerstavond toch nog iets bijzonder kon zijn voor zoveel mogelijk mensen. Wordt volgend jaar ongetwijfeld vervolgd. Hopelijk ook in Zingem...

www.animozingem.be
www.animo-oudenaarde.be

1 opmerking:

Anoniem zei

Een schitterend initiatief. Mijn bomma zit in een rusthuis en op kerstavond was het eten op de borden geschept met een ijsschep (i.p.v. enige mooie presentatie) en was de dienst onderbevolkt. Zeker ook doen in Zingem!