zaterdag, december 30, 2006

Let's do it the primitive way

Bij het ochtendgloren werd Saddam Hoessein op ambachtelijke wijze openbaar om zeep geholpen door wat zou moeten gelijken op een Iraakse overheid.Om elke zweem van ernstige organisatie te vermijden, vond men er niet beter op dan de beulen bij de executie een Spiderman-"cagoule" aan te trekken. De dikke koord die werd aangetrokken, was al helemaal om te lachen.Ik had gedacht dat men een galg van veraf zou filmen, waar onherkenbare figuren in uniform iemand laten zakken door een valluik, maar men heeft hier duidelijk weer geopteerd voor de weg van de meeste collateral damage.Het idee alleen al om het lijk achteraf nog eens mooi in beeld te brengen... In vergelijking met eender welke doorsnee executie van een staatshoofd zijn deze mensen echt prutsers. Het doet denken aan de Blackadder-aflevering waarin Karel I probeert om een pompoen met een grote snor op te laten onthoofden in zijn plaats... alleen is het "a pumpkin with a pathetic moustache painted on it".
Voor een keer gaan we akkoord met Gerrit Zalm. Dit is barbaars. Degene die dit heeft laten uitvoeren door zo'n bende prutsers, draagt er ook zelf de verantwoordelijkheid voor.

Om het met (vertaalde) Beccaria te zeggen: " it seems to me absurd that the laws , which are an expression of the public will, which detest and punish homicide, should themselves commit it, and that to deter citizens from murder they order a public one". Geef toe, een bivakmuts associeer je toch meer met een moordenaar dan met een politie-ambtenaar?

Geen opmerkingen: