vrijdag, januari 05, 2007

Blogstatistieken 2006

Na vier maand Google Analytics op deze blog vond ik het de moeite om even te kijken naar het profiel van de gemiddelde bezoeker.

1. Met hoeveel zijn ze?
Afgaande op deze grafiek: 3.072 keer bezoek gekregen.


2. Waar komen ze vandaan?

Grafiek hierboven + deze twee:

De gemiddelde Herakleitosonmondays-bezoeker zit met zijn pc in Gent en heeft een internetabonnement bij Telenet (Een paar mensen uit Freiburg/Bologna op Erasmus komen het patroon wat internationaliseren ;).Bijna de helft wordt doorverwezen via Google. De meest performante trefwoorden zijn "Frederik Dhondt" "Herakleitos Ouwegem" "frederik zingem" "vld zingem" en "bram boriau". Waar de interesses naar uit gaan, is wel duidelijk... Daarna volgen links via planet-ugent en mijn eigen website.

3. Wat lezen ze?

Hoewel het er niet duidelijk uitkomt bij de keywords in Google, worden stukken over de gemeenteraadsverkiezingen elders het meest gelezen. Ook het stukje over de Franse "madame Tatcher" uit The Economist werd veel bekeken, net als dat over Leterme...

4. Hoe lang blijft een bezoeker?

2.266 mensen blijven niet langer dan 10 seconden. 230 tussen tien seconden en een minuut, 245 tussen de één en drie minuten, 229 tussen de drie en de tien minuten. 87 mensen houden het zelfs langer dan tien minuten en 15 langer dan een half uur vol :).3 opmerkingen:

stijn v. zei

Mooie analyse. Een beetje SEO van blogger hier en daar en dan 2007 niet meer stuk. Al eens poging ondernomen om een sitemap te uploaden naar Google? Daarmee scoor je ook heel goed bij de zoekmachines.

KvC zei

Efkes zeggen dat het weer in Freiburg (Zwitserland) ongelooflijk fantastisch is. Vandaag buiten gevoetbald in t-shirt, azuurblauwe hemel en in de zon zomerse temperaturen. En zo is het hier al alle dagen sinds september...

me zei

Hallo daar! Nog niet zo lang je blog ontdekt, en ik moet zeggen, 't is best wel fijn om te lezen. En de nieuwe lay-out is ook wel mooi.