maandag, januari 22, 2007

Boel & Bazaar bij 't Vlaams Belang

Leuk nieuws vandaag. Marie-Rose "you may kiss me now, Helga" Morel haalt scherp uit naar Filip "Philippe" Dewinter. Zijn stijl zou voorbijgestreefd zijn. Het VB moet een toffe familiepartij zijn, waar geen plaats is voor extremisten. Dat Dewinter dan nog eens zelf onderhandelt met Jean-Marie Dedecker, die geen echte Vlaams Belanger is, gaat erover (is Dedecker ook voor Morel te rechts? Zou wel interessant zijn...).


Hoho, weet ze wel over wie ze spreekt? Ofwel heeft Dewinter echt niet veel meer te zeggen in de partaa en wordt er sinds 8 oktober gretig aan de poten van zijn stoel gezaagd, ofwel is Morel (naar de woorden van bepaalde VB-insiders reeds meermaals uitgeroepen tot "slet van het jaar") haar eigen politieke graf aan het graven en heeft ze niet te veel feeling voor de ware machtsverhoudingen. Na eerdere passages bij de N-VA en een kortstondige vrijage met Wivina Demeester werd Morel toch zelf opgevist door Dewinter? Bijzonder eigenaardig om hem dan zelf de zwartgerande heksennagels in de schouderbladen te ploffen. Dewinter zal overigens al niet te vrolijk lopen de laatste tijd (getuige daarvan de krantenberichten over Coveliers, die Dewinter zou irriteren omdat hij niet genoeg zijn mond houdt in de gemeenteraad).
Het zou ronduit schitterend zijn mocht een van de twee geofferd worden om het conflict op te lossen en duidelijk te maken wie de baas is. Uiteindelijk haalde Dewinter meer dan 130.000 voorkeurstemmen in 2004. Zo iemand elimineren is altijd leuk meegenomen. Morelleke eruit haalt dan weer de Babe&Bitch-factor van de verfoeilijke extreem-rechtse partij naar beneden. We zijn benieuwd. Hoe meer de anderen zwijgen over het Blok, hoe meer het zichzelf in nesten werkt... Had "Patrick" dan toch gelijk? Dit bericht over interne ruzie komt overigens net op het moment dat het VB uitpakt met de overname van wat oud schroot uit de Vlaamsche Beweging (Bruno Valkeniers van het Vlaams Nationaal Zangfeest en Rita De Bont van de Vlaamsche VolksBeweging). Het valt evengoed samen met het vervelende incidentje met Verstrepen, die een "open lijst naast het VB" wou starten met Dedecker. Dubbel pijnlijk :). Misschien moeten ze eens bij de VLD gaan informeren hoeveel miserie je niet kan krijgen met overlopers en "verruimers".
edit: corrigerend persbericht (Belga) (ROFL :D)
BRUSSEL 22/01 (BELGA) = Het partijbestuur van Vlaams Belang, dat maandag langer duurde dan gebruikelijk, betreurt dat het interview van Marie-Rose Morel in Het Laatste Nieuws de indruk heeft gewerkt dat er over het programma en de koers van de partij onenigheid bestaat. Het bestuur doet een oproep om discussie over programma, lijstvorming, allianties en stijl intern te voeren. Volgens het partijbestuur suggereert de titel en het interview de indruk dat er een interne strijd woedt tussen twee Vlaams Belang-kopstukken, "terwijl dit niet bevestigd wordt door de geciteerde woorden van de geïnterviewde". Het bestuur vindt het ook ongelukkig dat debatten over programma, lijstvorming, allianties en stijl van het Vlaams Belang in de media gebeuren. Die horen thuis in de beslotenheid van het partijbestuur en de partijraad. Wat de potentiële samenwerking met Jean-Marie Dedecker betreft, blijft het Vlaams Belang bij de oproep om geen rechtse stemmen verloren te laten gaan. Het blijft tot gesprekken bereid met onder meer de Lijst Dedecker, maar "allicht zal dat pas kunnen of wenselijk zijn wanneer de lucht wat is opgeklaard". (svr) ./.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog meer gestrekte armen!

Peter zei

Amai amai, eerst de VLD splijten, het dan proberen bij het kartel, en nu nog eens het VB splijten. Straffe kerel, die Dedecker ;-)

Hopelijk slaagt hij in dit laatste :-)

Anoniem zei

Zit het er niet aan te komen dat de liberale versterkingen die de laatste jaren het Vlaams Belang vervoegd hebben (idioot Verstrepen, en Morel [2004]) genoeg krijgen van het cordon? En hun heil zoeken bij een "forza flandria" buiten het VB?