donderdag, maart 08, 2007

Artikel Handelingen

Voor wie het mocht interesseren, de fulltext van mijn bijdrage in de Handelingen van de Geschied- en Oudheidkundige Kring van Oudenaarde (XLIV, 2007, pp. 23-71), is hier consulteerbaar. Alle rechten uiteraard voorbehouden...

4 opmerkingen:

jos dujardin zei

Hi Fredrik,

Mooi werk op het eerste zicht. Zal dit nader bestuderen om er een wandeling in de streek uit te halen. Bedankt om dit te delen met de internet-gemeenschap.

Motorway zei

Ah, toch nog iets gevonden! Ik zal er naar verwijzen op mijn weblog.

Opvallend is dat u het Staatse Leger consequent met 'Hollanders' aanduidt. Is daar een reden voor?

Frederik Dhondt zei

Oh, daar hoeft u niets achter te zoeken. Dit artikel is een gepubliceerde versie van een seminariewerk, dat op zijn beurt voortbouwt op mijn eindwerk uit het middelbaar onderwijs. Het perspectief is eerder Engels-Frans. Ik had het boek van ten Raa toen bijvoorbeeld niet gebruikt en had ook het werk van Stork-Penning over de onderhandelingen (met alle interne Staatse delicatessen) niet geraadpleegd.

Een recenter artikel, dat voortbouwt op mijn masterproef, vindt u hier: http://herakleitosonmondays.blogspot.com/2009/03/artikel.html.

Motorway zei

(Als Groninger ben ik geen Hollander, vandaar. Friezen zijn nog gevoeliger op dit punt.)

Uw andere artikel, dat had ik reeds gevonden!

Met veel plezier lees ik deze stukken zodat ik een goed beeld van deze periode kan vormen. Nu is het 'Staatse Leger' als geschreven door Wijn gelukkig erg goed maar het is altijd wel aangenaam als iemand anders het Frans voor mij leest en in het nederlands op papier zet.