woensdag, juni 13, 2007

Bert Anciaux is zo zot als een achterdeurDe kiezer heeft 'Vlaams' gestemd en dat vind ik goed. Ons kartel en ook onze partij hebben hiervan niet kunnen profiteren. Dat is een deel aan onszelf te wijten. Spirit is bij uitstek een Vlaams-regionalistische partij en dus erg begaan met de kansen en mogelijkheden voor onze Vlaamse Gemeenschap. Er lopen in de Wetstraat heus niet veel grotere flaminganten rond dan ikzelf. En het is dus een gemiste kans dat de kiezer ons kartel niet heeft erkent als een overtuigd Vlaams kartel.

We moeten met spirit stevig werken aan ons profiel. Meer overtuigde Vlaamse standpunten innemen is dus een van die lessen die we moeten trekken uit de verkiezingsuitslag. En eigenlijk is dat niet eens zo moeilijk. Als enige Vlaamse partij is spirit begaan met de Vlamingen in en rond Brussel. We verdedigen meer dan wie ook de rol van Brussel als hoofdstad van Vlaanderen, de band tussen Vlaanderen en Brussel en ook de rol die de Gemeenschappen in dit land moeten spelen.

Wellicht heeft de PS ons parten gespeeld. Maar tegelijkertijd is dit ook wel een drogreden. Alsof enkel de PS een rabiate francofone partij zou zijn. Ik wens CD&V en NVA veel succes in hun onderhandelingen met de Vlaminghaters van de MR. En ook de CDh van Milquet zal niet achterwege blijven als het gaat om het discrimineren van Vlamingen. We zullen de volgende weken kunnen vaststellen waar de grootste 'franskiljons' zitten. We zullen kunnen vaststellen hoe 'redelijk' de bourgeois' van de Vlaamse rand wel zijn. De heer Maingain zal met plezier Vlaamse eisen inwilligen. Met deze communautaire racist vallen zeker zaakjes te doen.

Het beeld van de PS wordt compleet bepaald door de reeks schandalen van deze partij in Wallonië. Maar op gebied van Vlaams-onvriendelijkheid moeten de andere Franstalige partijen niet onderdoen. Ik heb dit in het verleden reeds herhaaldelijk gezegd. We spreken uit ervaring. Vlaanderen zal dit tot scha en schande spoedig collectief ondervinden. Flamingant word je niet, dat ben je. Zeker in Brussel.
Bert

(vanop de blog van Bert Anciaux)

(let trouwens op de dt-fout; dit is dus de man die 140.000 voorkeurstemmen is kwijtgespeeld op 4 jaar, niet te schatten wat een wereldvreemdheid)

3 opmerkingen:

Matthias zei

Hij is volledig de pedalen aan het verliezen, vandaag in DS: "We hebben te weinig dragende figuren, we missen kopstukken. Ik kan deze partij niet alleen blijven trekken."

Genoeg Spiritisten die bij die uitspraak de messen zullen scherpen. Hoop ik.

Peter Dedecker zei

Mo gow zeg, die gast is supergrappig! :-D

SP.a-Spirit een Vlaams kartel, mijn gat zeg. Nu ja, alleszins toch Vlaamser dan de belgicistische VLD, maar dat is ook niet echt moeilijk meer tegenwoordig.

En ja, de kiezer heeft duidelijk Vlaams gestemd, weg met die communautaire shit. VDL heeft het goed geprobeerd de partij, haar leden, militanten en kiezers te overtuigen dat een regionalisering van werkgelegenheid nodig is en dat is ook een van zijn grote verdiensten.

Wat betreft de vlamingenhaters in de MR heeft em overschot van gelijk. Ik heb ook reeds geschreven dat de kans groot is dat we op dat vlak beter af zouden zijn met de PS. Alleen zijn de Walen (en dan vooral de sociaal-economische toestand van Wallonië) daar niet zo goed mee af...

Anoniem zei

dt-fout gespot. Het is niet 'men heeft erkent', maar wel 'men heeft erkend'!