maandag, juni 11, 2007

Goed gezegd

'De SP.A heeft haar verlies niet aan de PS maar aan zichzelf te wijten, door een deel van haar vroeger publiek – het 'gewone' volk – te verwaarlozen'.

(Mia Doornaert, op De Standaard-chat)

Ze begint de laatste tijd meer en meer gelijk te krijgen.

"De linkerzijde heeft verloren omdat niet over de toekomst is gepraat in de campagne, vooral over de sociale zekerheid"

(Mark Elchardus, VUB)

Overigens: Johan Vande Lanotte haalt in Oost-Vlaanderen 70.000 stemmen. Dat zijn er 12.000 meer dan Freya.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Als een van de overgebleven SP.A-kiezers in West-Vlaanderen, denk ik dat het probleem niet alleen inhoudelijk, maar toch ook personeelsgebonden is. Wat heeft Dalila Doufi in godsnaam gepresteerd om op de tweede plaats te mogen. En ook Renaat Landuyt was ook geen zo'n schitterend vakminister.
Verder past ook het 'hippe' imago (Freya, Kathleen, Caroline) waar de partij zo lang aan gewerkt heeft niet zo goed in het 'la Flandre profonde' van de Westhoek. Ik vraag me dan ook af of de keuze van de nieuwe voorzitter zo goed is? Kunnen jullie Louis Tobback niet overhalen? Of een verzoeningsgesprek met Karel van Miert aanknopen ...?
Ik ben het ten slotte niet eens met VDL dat het communautaire jullie de das heeft omgedaan. Het is echt de combinatie van een gebrek aan een inhoudelijk verschil met CD&V (sociale zekerheid) met de vernoemde personeelspolitiek . Volgens mij heeft Open VLD trouwens een pak belgicistische stemmen kunnen recupereren met het 'neen aan separatisme'.

Peter Dedecker zei

In je laatste zin zit heel veel waarheid: VDL was gewoon jullie beste zet ooit, maar het heeft niet mogen zijn. Het was ook te laat, de rekening (oa van Freya) was al opgelopen...

Echt jammer dat VDL de handdoek gooit (hij kon beter wachten op het rapport-Janssens) en Freya tot fractieleidster gebombardeerd is...

Peter Dedecker zei

Oh kijk, ook Freya vindt dat ze te snel gaan met hun conclusies: hier.

Frederik Dhondt zei

Ik denk dat Freya ook maar wat met haar voeten laat rammelen door Patrick Janssens en VDL. Als je wat culot hebt als politicus, weiger je dat gewoon en zet je zelf de agenda. Het is toch niet gezond dat iemand die verantwoordelijk is voor een nederlaag, zelf zijn opvolgers aanwijst.

Peter Dedecker zei

Dat is inderdaad helemaal niet gezond.

VDL had beter nog wat gewacht met opstappen en gewoon voorzittersverkiezingen georganiseerd binnen een paar maand.