donderdag, augustus 09, 2007

Go Joëlle!Zelden zo grandioos moeten lachen als vanochtend bij het horen van het radionieuws. De voorzitter van een partij die in volle regeringsformatie is, heeft gisteren in de namiddag het vliegtuig genomen naar Zuid-Frankrijk (Gras), om er bij haar kinderen te zijn. Oeps, Leterme niet verwittigd!

Wat een vrouw! Het cdH is tenminste een echte gezinspartij (eat this, Leterme... ik zie Milquet nog niet direct met een maîtresse afkomen). Stem Joëlle! Uw dam tegen Vlaams extremisme en liberale arrogantie!

Even het scenario voor de komende weken:
- Yves Leterme krijgt overmorgen een zenuwcrisis wanneer Milquet met haar teruggekeerde kinderen ‘s middags naar Walibi vertrekt (christen-democraten zijn tegen kinderopvang). De Gucht kan Somers ternauwernood tegenhouden om haar te volgen. De formateur wordt overgebracht naar het Erasmus-ziekenhuis van de ULB, waar hij door een team van snode vrijzinnige artsen in observatie wordt gehouden tot eind december.
- De koning benoemt Didier Reynders tot formateur, die met een nooit gezien kabinet Reynders-Somers-Javaux-Dedecker van start gaat, vanuit de oppositie gesteund door het N-VA (inmiddels buitengegooid door de nieuwe CD&V-voorzitter), het VB en Groen! (dat niet in de regering wil gaan, uit schrik helemaal gepluimd te worden door sp.a). Na twee weken valt het kabinet, niettegenstaande de aanvankelijke eensgezindheid over een verlaging van de personenbelasting van 45 naar 3% en het ontslag van 120.000 “ambetantenaren”.
- De PS en het FGTB-metaal leggen het land plat na de eerste week van de nieuwe regering. Nicolas Sarkzoy biedt spontaan het vreemdelingenlegioen aan als steun voor het Belgisch leger, dat op de Groeningekouter een verpletterende nederlaag lijdt tegen een bont allegaartje van vakbondsmilitanten, onder leiding van Dirk Van Duppen, André Flahaut en Michel Daerden.
- België wordt uitgeroepen tot mandaatgebied van de Verenigde Naties. VN-ambassadrice Goedele Liekens krijgt het beheer over de bezette gebieden toegewezen. Olivier Maingain en Bart De Wever worden gedeporteerd naar de Seychellen (samen met het spaargeld van Didier Reynders).

1 opmerking:

Jonas zei

Wat is dat toch altijd met de vrouwen die jij geweldig vindt? Onkelincx, daar kon ik nog een beetje inkomen. Maar Milquet ..

Zij (uiteraard niet alleen zij) is zo overduidelijk bezig met een verrottingsstrategie dat ik mij afvraag of niet Di Rupo, maar het Vlaams Belang haar hiervoor betaalt.

Ik verval niet graag in wij-tegen-zij retoriek, maar dit alles illustreert veel beter het communautaire verschil in de verf dan bijvoorbeeld de verkiezingsuitslag dat deed. Dit zijn twee totaal verschillende politieke werelden, en een federale kieskring zal zoiets niet kunnen oplossen.

Voor wat het waard is: http://peterdedecker.net/blog/index.php/2007/08/09/zonder_woorden