zondag, augustus 05, 2007

Het Leterme-circus

Komt een mens dan al terug van een week aan een zonovergoten Frans meer. Denkt hij dan "ze moeten er toch stilaan geraken met die asociale regering." Niet dus. Bij het overlopen van de kranten van de afgelopen week heb ik toch een paar keer smakelijk gelachen.Wist u bijvoorbeeld dat Joëlle Milquet vrijaf eist van 11 tot 15 augustus (bron: DM 4/08)? Ze wil genieten van het verlengde weekend met haar kinderen. Je zou nog gaan denken dat Elio haar heeft ingehuurd om Leterme-I binnen de kortste keren naar de knoppen te helpen. Bart De Wever en Patrick Dewael willen dan weer hun Vlaamse frustraties botvieren op de financiering van Wallonië via het infame stedenfonds. Right. Intussen is het ook al tijd voor Johan geweest: hij heeft het "begrotingswerk" van de formateur afgebroken... met ongeveer dezelfde argumenten als de CD&V vroeger had tegen die van hem (en John Crombez, uiteraard, om volledig te zijn). Op reis in Frankrijk overigens een paar keer aangesproken over "onze eerste minister, die denkt dat de Marseillaise het Belgisch volkslied is". Gni gni gni.
Goed nieuws van bij sp.a intussen. Caroline Gennez heeft het licht gezien (of is tegen een zwaar obstakel gelopen op vakantie): Dirk Van Der Maelen zal met haar de partij de goede richting uitsturen. Het is niet erg duidelijk of dit nu een verdienste van sp.a rood is. Er is wel wat commotie geweest de afgelopen maanden, maar eigenlijk voldeden Stevaert en Vande Lanotte een beetje aan hetzelfde profiel als Van Der Maelen. Er was altijd al een "traditionele" en een "... nu ja"-kant bij de voorzitterskoppels (die toch nog maar van 2003 bestaan). Nihil novi sub sole. Met Dirk zit het inhoudelijk in elk geval zeer goed. Ik stel voor dat Gennez het denkwerk en de oppositie in de Kamer aan hem overlaat.

1 opmerking:

Dragases zei

Gennez is _nog niet_ voorzitter. Ik hou mijn hart vast voor als ze het effectief wordt, want ze lijkt langs geen kanten af te wijken van het ingeslagen pad.

Het verbaast me overigens dat je nog geen woord gerept hebt over de kandidaatstelling van Erik de Bruyn.