dinsdag, oktober 30, 2007

Die tweede wereldoorlog toch

Nieuws van de dag in België: Bart De Wever geeft uiting aan eigen repressiefrustraties door de excuses van de stad Antwerpen voor de jodenvervolging als politiek gemakkelijk te bestempelen. Hoewel hij toch zou moeten weten dat, na onderzoek van Nico Wouters en Lieven Saerens, de rol van de Vlaamsche stadsbesturen tijdens de bezetting pas recent wetenschappelijk in kaart werd gebracht.

Zou De Wever zich dan toch van partij vergist hebben? Is het niet zo toevallig dat hij op een foto met Jean-Marie Le Pen prijkt?

In Parijs: straks een exclusieve lezing van Gunther Grass in het Maison Heinrich Heine op de cité. Ook iemand met een oorlogsverleden. Alleen oneindig veel aangenamer dan de dikke Vlaams-Nationalist.

4 opmerkingen:

Peter Dedecker zei

Als ge een Vlaams-nationalist kunt pakken, zijt ge er ook rap bij he gij... Allemaal dezelfde, allemaal collaborateurs en neo-nazi's he ;-)

Nu, het is idd een ferm stomme zet geweest, die uitspraken. Maar op zich, als je leest wat hij letterlijk gezegd heeft, en de verklaring nadien, dan is daar (op de gevoelige snaar en de slechte aanpak na) niets mis mee, integendeel. Hij heeft zeker een punt dat het zelfs grof kan zijn om met dergelijke excuses een beschuldigende vinger uit te steken naar toenmalige bestuurders die moesten handelen onder druk van de bezetter. Hoe zou jij reageren mocht jouw grootvader, die ongetwijfeld het beste met de mensen voorhad, als oorlogsschepen dingen gedaan hebben onder druk/dwang van de bezetter die niet door de beugel kunnen? En wat met het feit dat door de excuses de indruk gewekt wordt dat Antwerpen als stad, met de voltallige ploeg, zich achter de bezetter schaarde? Iets wat ook niet echt juist is, imho. (en dan zwijg ik nog van zijn terechte opmerking dat Israël en de Joodse gemeenschap de holocaust nog steeds politiek misbruiken om bvb hun verschrikkelijke politiek tov de Palestijnen goed te praten)

Dit artikel is overigens een aanrader. (kan ik je steeds bezorgen mocht je geen abo hebben)

Peter Dedecker zei

Opmerking terzijde: met bovenstaande wil ik in geen geval de Palestijnse kaart trekken in het conflict, verre van. Beide partijen zijn daar nogal verrot en met het Palestijns terrorisme heb ik allesbehalve sympathie.

Peter Dedecker zei

Ah, selectieve censuur?

Peter Dedecker zei

Ah, alles is er toch volledig opgekomen, bedankt!