zondag, december 23, 2007

"Un Con"Flahaut schiet met grof op De Crem


BRUSSEL - De voormalige minister van Defensie André Flahaut (PS) haalt zwaar uit naar zijn opvolger Pieter De Crem (CD&V) naar aanleiding van diens pleidooi voor een vrijwillige legerdienst. Flahaut noemt De Crem een 'onnozelaar' ('un con') die het dossier niet kent. RTBF meldt intussen dat Flahaut van plan is zich vanmiddag te onthouden bij de stemming over de nieuwe regering.

Flahaut verwijt zijn opvolger ook 'een rechtse politiek te willen installeren'.

De socialistische ex-minister voegt toe dat hij bij de overdracht van zijn kabinet aan De Crem had uitgelegd dat de formule van vrijwillige dienst van collectief nut bestaat en dat De Crem die in werking kan stellen.

Het wetsvoorstel over deze vrijwillige dienst werd in april aangenomen in de Kamer, nadat de ministerraad in maart akkoord was gegaan met de toepassing ervan binnen Defensie.

De paarse regering Verhofstadt II kwam in mei 2006, na de moord op Joe Van Holsbeeck, met het plan. Tot maximaal 1.000 werkloze jongeren tussen 18 en 25 zouden vrijwillig dienst kunnen nemen bij het leger. De vrijwillige dienst van collectief nut werd echter nooit echt toegepast.

Senator Philippe Monfils, de auteur van het wetsvoorstel, zegt zondag erg terughoudend te staan tegenover het idee van De Crem. 'Er zijn andere manieren' (om het imago van het leger te verbeteren), zegt hij.

De Crem hoopt met de vrijwillige legerdienst om Defensie 'opnieuw in de gedachten van de mensen te brengen'.

(www.standaard.be)

Geen opmerkingen: