woensdag, januari 16, 2008

De voorbeelden van Mitt Romney

Ronald Reagan en Bush Senior. Het leger versterken, de gezinnen versterken, belastingen verlagen en Washington "uitkuisen". Amerika moet een "superpower" blijven en de wereld domineren. Hm... De strijd zou dit jaar wel eens heel erg gepolariseerd kunnen worden.Anderzijds, wie wil George HW Bush terug?


1 opmerking:

Jonas zei

Romney is een nul-factor. Hij heeft zijn positie in de primary gekocht, met middelmatig succes in Iowa en New Hampshire. Hij is geklopt door mensen met even zotte ideeën als hij, maar met meer ruggegraat dan hij. En hij heeft geluk dat Michigan, waar zijn naam en boodschap beter aanslaan, zijn primary naar voor heeft geschoven.

De kans bestaat dat hij tegen Super Tuesday niet meer tot de kanshebbers behoort. Het scenario waarin hij nog wel kans maakt (en dat behoorlijk realistisch is) vereist dat er na South Carolina én Florida nog altijd niemand van de kandidaten is die een substantiële voorsprong op de rest kan claimen.

Dat toont dan weer de staat van de republikeinse partij aan. De verschillende facties hebben elk hun figuur om bij aan te leunen, maar niemand overstijgt dat. (Romney probeert dit het meest expliciet, maar zonder al te veel succes.) Immers, "if this were Europe, the republican party was three parties".

Dat probleem zal afstralen op de races voor het Huis en de Senaat, en is niet op enkele jaren opgelost. Als de democraten het hoofd een beetje koel houden, liggen er mooiere tijden in het verschiet.

Dit alles om te zeggen: G HW Bush zijn gezicht terwijl Clinton het woord voert is kostelijk