zaterdag, januari 26, 2008

Parlementaire poppenkast

Dacht u dat België het enige resterende West-Europese apenland was? Meet... the Italian Senate! Triestig voor Italië. Zo zie je maar hoe fundamenteel kiessystemen zijn voor de gezondheid van een land. Wat wij hebben met BHV, hebben zij over het hele land. Zie de plaatselijke Jean-Marie Dedeckers schudden met de champagne. Dat is dan toch weer een punt dat in Frankrijk wél goed geregeld is.2 opmerkingen:

Johan Lievens zei

Verdorie, verdorie, verdorie toch. Waar op het net rondsnuisteren op zoek naar de ideale cartoon van Joëlle Milquet om er een cartoon van mijn schooldirecteur op te baseren* al niet toe kan leiden. Daarstraks sprak ik mijn papa nog toe met "De politiek in België is naar de kloten. Straks moet ik nog blij zijn als er verkiezingen in april komen. Ik zou toch niet weten op wie te stemmen."* Nu blijkt dat naast de Belgische (en de gemeenschappelijk Europese) ook de Italiaanse politiek naar de kl*ten is. 'Puta madre' nog aan toe zeg!

(*Ik bereik pas een maand later de kiesgerechtigde leeftijd. Mijn papa's triomfantelijke antwoord luidde: "Ik zal tenminste wel weten op wie te stemmen." - "Hoe, jij was toch tegen het kartel en de CD&V?" - "Ja" *glunder glunder* "Maar er zal dan geen kartel meer bestaan")

En waarom ik me laat gaan in details die geen kat interesseren op een blog van iemand die ik niet ken maar met wie ik blijkbaar tot begin dit jaar een partij deelde? No idea.

Oh. En uw blog is aangenaam te lezen.

Frederik Dhondt zei

Haha. Bedankt voor de reactie.