zondag, juni 01, 2008

Waar zaagt Eric Van Rompuy toch over?Ziehier de link naar de TF1-reportage van deze week over de verkoop van bouwgronden in Zaventem, waarover vandaag sprake in De Morgen en De Standaard.

1) Ik was er niet vanop de hoogte dat het communautair genie van de CD&V verantwoordelijk was voor deze miskleun (met miskleun bedoel ik het reglement, dat een flagrante schending is van de gelijke behandeling van alle EU-burgers). God zij dank is hij geen minister geworden, als schepen in Zaventem kan hij blijkbaar al genoeg schade aanrichten.

2) De reportage lijkt me kort (zendtijd is duur op een commercieel station, vooral in Frankrijk), maar vrij evenwichtig en objectief. Hij heeft zijn mening kunnen ventileren, de inwoners van zijn gemeente ook. Als het reglement in Zaventem overkomt als bekrompen... betekent dat misschien dat het dat ook is.

Zeggen dat dit een "haatcampagne" tegen Vlaanderen is, is er ver over.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Over welk onderscheid gaat het dan? Tussen mensen die geen Nederlands willen leren en mensen die wel Nederlands willen leren?

Frederik Dhondt zei

Uiteraard. Waarom zouden wij anderen het recht ontzeggen om hun eigen taal te spreken? Of je Nederlands spreekt, of niet, is een privézaak.

Peter Dedecker zei

Wat je thuis spreekt, is een privezaak. Maar kennis van het Nederlands is toch wel een vereiste om te kunnen integreren in de samenleving.