donderdag, juli 10, 2008

E-Thesis en aleph

Toevallig gezien: alles wat op e-thesis komt, wordt blijkbaar binnengetrokken in Aleph. Zo ook mijn scripties van vorig jaar (voor alle duidelijkheid: ik heb nooit iets geschreven over bloemisten in Lochristi).

3 opmerkingen:

Jeroen zei

Beste Frederik,

even een vraagje. Aleph vermeldt telkens zowel rechten als geschiedenis als vakgebied voor je scripties. Wat ik me dan ook afvroeg: heb je je scriptie over 'machtsevenwicht' ook als bachelorpaper in de geschiedenis ingediend?

Ik combineer eveneens rechten en geschiedenis. Weten in welke mate je de beide kan laten samenkomen in scripties/masterproeven (officieel, dan) bespaart natuurlijk véél werk.

Groeten en bedankt,
Jeroen

Frederik Dhondt zei

Jeroen,

Dat is inderdaad gebeurd voor scriptie internationaal publiekrecht en bachelorpaper, met het verschil dat mijn historische tekst uiteraard meer inging op historiografie en politieke context. Voor Grondwettelijk recht zat er ook een historisch kantje aan, maar de tekst is nooit dubbel gebruikt.

Ik vrees wel dat je dit niet zal kunnen doen voor de masterproef in de rechten of de geschiedenis, aangezien die veel zwaarder weegt (Scriptie = 8 studiepunten, maar in de praktijk slechts 5, door de herweging in punten obv beslissing faculteitsraad; bapaper = 15 stp <=> masterproef ge = 30, rechten = ongeveer ook zoiets).

Jeroen zei

Bedankt!