zondag, augustus 31, 2008

Hillary op de DNCHoe komen ze er toch bij om Obama te nomineren...

4 opmerkingen:

Jonas zei

Och kom, alsof Obama een lege doos is ofzo.

Hillary heeft de primaries verloren door incompetentie van haar team op cruciale vlakken (e.g. Mark Penn) en door de sterke tegenstander die Obama is.

En niets tegen sterke vrouwen, maar Hillary steunen omdat ze de working class hero is, getuigt ook niet van veel historisch perspectief. Onder Bill Clinton in de jaren negentig vond een groot deel van de democratische basis hem een sell-out die half het Reagan-handboek leek te herhalen.

H. Clinton: Geniale politica, begaafd spreekster, redelijk boeiend levensverhaal.

B. Obama: Geniale politicus, begaafd spreker, zeer boeiend levensverhaal.

Met het verschil dat hij geen dynastie zou installeren, niet voor de invasie in Irak stemde, wel zijn campagneteam bij elkaar kon houden en leiding geven, geen voormalig president met verdachte zakendeals mee zou brengen naar het Witte Huis, niet flagrant loog over pakweg een bezoek aan Bosnië, etc.

Frederik Dhondt zei

Och, ik ben daar allemaal niet zo expert in als jij. Punt is dat Obama gaat verliezen en Clinton een betere kandidaat is.

1) Omdat het een wauwelaar is
2) Omdat McCain een Vietnam-Vet is

Hillary mag dan al niet "working class" zijn, ze kan gewoon veel beter spreken, beter debaten en heeft een echt politiek instinct. Als je bij Obama niet "wow" op voorhand zegt, gebeurt er niets...

Adhemar zei

Punt is dat Obama gaat verliezen

Dat hebben we gemerkt.

Ook uw inschatting dat Obama niet kan spreken of debatteren en geen echt politiek instinct heeft, was spot on.

Frederik Dhondt zei

@Adhemar: Dat klopt, ten opzichte van wat er de laatste maanden gebeurd is.

Bemerk dat de conventie van de Democraten voor het faillissement van Lehman Brothers lag en dat McCain daar zeer dom op gereageerd heeft. Bovendien heeft Obama net op dat moment gedaan wat hij moest doen: concreter worden met wat "change" eigenlijk inhoudt. Dat verandert de zaken natuurlijk wel wat.