dinsdag, januari 20, 2009

Louis...

Uit De Standaard van vandaag:

'Als het mis gaat met de partij, dan geldt dat bij uitbreiding ook voor de voorzitter. Als een derde van het partijbureau iets beslist dat ze niet begrepen hebben, een derde zegt dat ze dat niet beslist hebben, en een derde heeft de vergadering te vroeg verlaten, dan is er een probleem van onbestuurbaarheid. Zo simpel is dat. Als Gennez zich dan persoonlijk geviseerd voelt, is dat haar zaak'.

'Deze zaak is nu gesloten. Ik ben tevreden dat men nu beslist heeft om te beslissen dat er geen beslissing is genomen rond de nieuwe naam. Met het compromis van een nieuwe ondertitel kan ik leven, West-Vlamingen hebben dat ook nodig om verstaanbaar te zijn. Als het maar niet verplicht wordt, dan kan men een SP.A met als ondertitel “Stadspartij Antwerpen, ook opbergen'.

Van een slag thuis halen is geen sprake. Dinsdag heb ik van een wildvreemde (Tobback bedoelt Anciaux, red.) een slag op mijn smoel gekregen, dan mag ik terugslaan, vind ik. Tot ik hem ontmoet als SP.A-lid blijft hij een vreemde, inderdaad. Ik ga niet veel over hem zeggen, ik citeer enkel Johan Vande Lanotte: “Ik ken Anciaux al jaren, helaas...,',

Anciaux weigert systematisch om zich socialist te noemen, ook na aandringen van de journaliste: 'Ik vind socialisme geen vies woord. Vergelijk het hiermee: Ik vind vrouwen over het algemeen bijzonder interessant. Maar daarom ben ik nog geen vrouw.'Het is maar dat het VB tegenwoordig ook de bokshandschoen heeft teruggebracht :-).

Geen opmerkingen: