donderdag, januari 22, 2009

Triestig

Ik volg de sp.a-top toch al helemaal niet meer, hoor.

1) Anne Van Lancker is ons beste Europarlementslid. Als ze wil doordoen, verdient ze dubbel en dik een verkiesbare plaats of een plaats als eerste opvolger

2) Mia De Vits Europees overboord gooien... goed, het resultaat in 2004 was niét goed, maar het is iemand die goed werk verricht.

sp.a gaat rechtstreeks de dieperik in. Is de dollekoeienziekte dan echt uitgebroken bij de partijtop ?

Mia De Vits stapt uit politiek

Kathleen Van Brempt trekt Europese lijst
foto 2/2

blg
Uit het archief

* 17/01/09: 'Socialist is voor mij en voor onze militanten een eretitel'
* 15/01/09: 'SP.A was en is SP.A'

BRUSSEL - Europarlementslid Mia De Vits (SP.A) stapt na de verkiezingen van juni uit de politiek. Dat heeft ze donderdagavond bekend gemaakt op het partijbureau van de SP.A. Kathleen Van Brempt wordt de lijsttrekker voor de Europese verkiezingen.
Huidig Vlaams minister van Mobiliteit, Gelijke Kansen en Sociale Economie Kathleen Van Brempt zal de Europese lijst van de SP.A trekken. Van Brempt zal bij de Vlaamse verkiezingen ook lijstduwer zijn voor de provincie Antwerpen.

Saïd El Khadraoui en Anne Van Lancker, momenteel al Europese parlementsleden, krijgen plaatsen twee en drie. Voor Van Lancker betekent dat wellicht het voorlopige einde van haar Europese carrière. De kans is namelijk zeer reëel dat de SP.A na de verkiezingen zal terugvallen op twee zitjes.

Geen plaats voor De Vits

Voor Mia De Vits, in 2004 als Europees lijsttrekker goed voor 203.000 voorkeursstemmen, had de SP.A-top geen plaats meer vrij. Wel stelde de partij haar als alternatief een tweede plaats op de lijst van Vlaams-Brabant voor de Vlaamse verkiezingen voor. Maar dat ziet De Vits niet zitten.

'Mia De Vits heeft steeds geïnvesteerd in haar Europese carrière', aldus haar woordvoerster. 'Niet dat ze het Vlaamse parlement minderwaardig vindt, maar de overstap interesseert haar niet.'

De Vits heeft daarom besloten om vanaf juni geen enkel mandaat meer op te nemen. De voormalige topvrouw van de socialistische vakbond ABVV stapt na de verkiezingen van 7 juni uit de politiek.

Vorige week was De Vits nog een van de woordvoerders binnen de partij die niet kon leven met de naamsverandering van de SP.A en de daarmee gepaard gaande komst van Bert Anciaux.

avb

1 opmerking:

Peter Dedecker zei

Mia zal ik niet meteen missen (hoewel, in Europa moet de sociale dimensie zeker meer gewicht krijgen) maar ik vind het wel jammer dan Van Brempt verkast wordt naar het EP. Ik vond haar een van de betere ministers in de Vlaamse regering. Hoewel, echt slechte ministers waren er nu ook weer niet in de Vlaamse regering.