vrijdag, januari 16, 2009

Wie niet met Bert is...

... is een conservatief ! Bleit, bleit. Blogs zijn toch een gevaarlijk medium.

6 opmerkingen:

Sander Van der Maelen zei

"Progressief zijn vergt moed. Het overstijgt het goedkoop gewin. Het moet zoveel meer zijn dan enkel scoren voor de eigen achterban."
Goedkoop gewin door over te lopen? Welke achterban, Bert?
Man man man.

Frederik Dhondt zei

Ik denk dat hij een beetje zijn hand overspeelt door te reageren voor het crisisberaad is afgelopen. We zien wel wat er gebeurt.

In elk geval, het slaat weer nergens op, zoals gewoonlijk. Tobback heeft niet echt de bedoeling om te scoren bij de eigen achterban, meer om -voor anderen dat doen- de gevoelens van de achterban te capteren en eens een duidelijk signaal te geven.

Macphisto zei

En wat vind je van Pauli zijn stuk vandaag? Ik vind het gekap op Gennez er toch wat over ze. Zeker als het uit de mond komt van anciens die tien keer erger zijn op het vlak van basisdemocratie.

Frederik Dhondt zei

1) Gennez: het verschil met haar voorgangers, is dat zij niet geprobeerd hebben op dezelfde manier de naam te veranderen (ondanks de verwijzing van Freya Van den Bossche gisteren naar de poging van Van Miert).

Waarom zouden die voorgangers-kopstukken geen kritiek mogen hebben, overigens ? Dat is niet noodzakelijk persoonlijk bedoeld, maar zij draagt wel de verantwoordelijkheid voor beslissingen die ze neemt.

2)Het meest neutrale wat je over Anciaux kan zeggen, is dat hij "extreme reacties oproept". Reden waarom zijn overstap best wat voorzichtiger had kunnen worden aangepakt. Ja, hij staat al sinds 2003 op kartellijsten. Ja, zijn beleid zou ook dat van een socialist kunnen zijn.

Maar... zijn stijl en persoonlijkheid liggen ons niét. En dat is geen pure vormkwestie, dat is een emotionele kwestie. Precies het punt waar Gennez aandacht aan moest besteden na de verkiezingsnederlaag, met al het interne ongenoegen. Het punt dat ze ook niet uit het oog màg verliezen.

Ik hoop dat ze er vandaag uitgeraken en een van de interpretaties van de afkorting kiezen (zoveel maakt dat nu inderdaad ook weer niet uit, zolang er maar een beslissing is). En dat Anciaux héél low profile is de komende maanden.

Adhemar zei

Dat je het niet met Berts discours eens bent, kan ik best begrijpen.

Maar waarom zouden daardoor blogs (die van Bert, of die van anderen) gevaarlijk zijn?

Frederik Dhondt zei

Dat was gewoon een verwijzing naar de uitspraak van De Crem, die vond dat politici 24/24 bloot stonden aan aanvallen van onnadenkende creaturen etc (in de beste CVP-stijl).

Je zou de redenering ook kunnen omdraaien: politici hebben nu veel meer kans om zichzelf belachelijk te maken, omdat de drempel tot de "publish"-knop ook voor hen wel heel laag is.