zaterdag, juli 11, 2009

Als het goed is, mag je het ook zeggen

Ik ben tevreden met de keuzes van Caroline Gennez. Voilà :-).

Was er wat onduidelijkheid over het regeerakkoord (wat is daar nu eigenlijk betaalbaar van ?), dan is er toch wel hoop dat sterke ministers de dossiers in de juiste richting gaan duwen.

Jammer voor Vandenbroucke, uiteraard. Ik zou het niet aanvaard hebben mocht hij plaats hebben moeten ruimen voor iemand met minder capaciteiten of een minder verkiezingsresultaat en vreesde een beetje voor het ergste. Niets belet dat Frank Vandenbroucke een zeer vervelend parlementslid wordt (wat de saaie bedoening in het Vlaams Parlement wat kan doen opleven). En terug in de federale regering komt in 2011 (waar de problemen misschien meer op zijn maat zijn dan die in Vlaanderen ?). Wie weet zet hij zich terug aan diepgaand ideologisch werk.

"La surprise de la présidente" vult de lacune mooi in. Mooie zet om een sterke vrouw, die de Vlaamse machine door en door kent, "chef de file" in de regering te maken. Dat Pascal Smet minister wordt, is niet meer dan terecht (hij is vooruit gegaan bij de verkiezingen; mocht sp.a overal 20,52% halen, zou het mooi zijn). Bovendien blijft Onderwijs en krijgt Lieten Innovatie. Met Freya Vdb op stedenbeleid zou Gent overigens ook niet slecht bedeeld mogen worden (cf. campagne-interview: "minister voor Oost-Vlaanderen" zijn). Goed zo.

Geen opmerkingen: