zondag, november 22, 2009

Berlijn

Er loopt momenteel een ronduit uitstekende serie documentaires op BBCTwo/Four over Berlijn, gemaakt door een van hun Duitse medewerkers. Twee afleveringen gepasseerd: gevaarlijke ideeën uit Berlijn - "ruined visions" (over grootste architecturale plannen in de stadsgeschiedenis). Alles is integraal on line te bekijken op iPlayer (de videosite van de BBC). Helaas enkel in het VK te zien, dus je moet eerst een Engels IP-adres bemachtigen.(de reportage zelf is uiteraard wat flitsender dan deze clip; schitterende beelden van bovenop de Brandenburger Tor)

iPlayer is ook warm aan te bevelen aan gelijk wie voor de nieuwsprogramma's (alle nieuwsuitzendingen, Newsnight, Question Time) en de andere historische programma's (onder andere een reeks over de geschiedenis van het christendom met Oxfordprof Diarmaid MacCulloch, gefilmd op lokatie in Rome, Constantinopel, Jeruzalem, Moskou...).

Zijdelings kwam ik op Youtube ook dit tegen:(werd jaren geleden in een les gebruikt ter illustratie van de Weimarrepubliek, maar nooit teruggevonden)

1 opmerking:

Sander Van der Maelen zei

Die Sozialistische Weltrepublik! Heb ik enkele weken geleden op m'n FB-profiel gepost. Schitterend nummer.