dinsdag, december 15, 2009

Beschamend

Het PFK doet de Universiteit hier een slecht figuur slaan. Heel nefast voor het imago. Hopelijk draait het universiteitsbestuur deze beslissing terug.

Onbegrijpelijk dat het uiteindelijk zo ver kan komen. Wat bezielt een humanistische vereniging als LVSV of 't Zal wel Gaan, of de Spirit-jongeren, om hiervoor te stemmen ? Dergelijke kluchten ondergraven toch alleen de geloofwaardigheid van het PFK als platform (nu goed, wordt daar eigenlijk ooit iets interessant gezegd ?).

Waarom zijn er trouwens in Gent openlijk racistische studentenverenigingen, en bijvoorbeeld niet in Parijs of in Londen ? Elders weet men zich blijkbaar beter te wapenen tegen dergelijke lieden.

Wat een cultuurschok met de Sorbonne of Sciences Po, waar dit soort gedrag niet zou worden getolereerd...

NSV erkend aan Universiteit Gent

BRUSSEL - Na 27 jaar krijgt de extreemrechtse studentenvereniging NSV weer subsidies van de Gentse universiteit.
De Nationalistische Studentenvereniging (NSV) heeft gisterenavond in Gent nipt de stemming over haar erkenning aan de universiteit gewonnen.

Acht studentenverenigingen stemden voor een erkenning van NSV, zeven stemden tegen. Daardoor wordt de extreemrechtse organisatie een volwaardig lid van het ‘Politiek en Filosofisch Konvent' (PFK) van de UGent.

Dat houdt een erkenning als studentenvereniging in, subsidies en het gratis gebruik van de lokalen van de universiteit.

‘Dit is een historisch moment', aldus de Gentse NSV-preses Wouter Opendenacker. ‘Naast een materieel voordeel is dit in de eerste plaats een morele overwinning op onze linkse tegenstanders.'

In 1982 verloor NSV haar erkenning na ‘the battle of the bottles'. Volgens Opendenacker verstoorden linkse betogers toen een NSV-debat door met flessen te gooien, waarop de aanwezige NSV'ers die flessen teruggooiden.

De verenigingen van het PFK die gisteren voor de erkenning hebben gestemd zijn StudentenPastoraal Gent (SPG), Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV), L² (Jonge Sociaal-Liberalen), Christen Democratische Studenten (CDS), Jong N-VA, Katholiek Vlaams Studentenverbond (KVHV), Minos en 't Zal Wel Gaan.

3 opmerkingen:

Adhemar zei

Integendeel! Het PFK maakt eindelijk een eind aan een jarenlange inconsequente houding: aan de ene kant volop reclame maken met de slogan “Durf Denken!” maar anderzijds het debat simpelweg uit de weg gaan.

Mijn alma mater en werkgever heeft zich tot gisterenavond van haar zieligste kant getoond door toe te laten dat NSV! niet als studentenvereniging erkend werd.

Jong N-VA UGent, LVSV Gent en L² Gent geven toelichting bij hun keuze op hun respectievelijke websites. Uit ’t Zal Wel Gaan heb ik gehoord dat ze dat eveneens van plan zijn.

Peter Dedecker zei

Goh, je kent mijn mening over NSV ondertussen wel, maar je kan niet ontkennen dat het PFK zelf al jaren een klucht op zich is.

Adhemar zei

Zoals eerder aangekondigd heeft ondertussen ook het taalminnend studentengenootschap en vrijdenkerscollectief ’t Zal Wel Gaan haar visietekst en toelichting wereldkundig gemaakt.