dinsdag, januari 26, 2010

Le Soir

Bizarre peiling van Le Soir voor Brussel: de MR zou een flink stuk van haar kiezers verliezen aan de PP van Aernoudt/Modrikamen en dus worden voorbijgestoken door de PS. Modrikamen, die in de Libre nog op 3,5 werd gezet in het Waals Gewest (3,5, dat is ongeveer drie keer zoveel als de partij van Geert Lambert haalde na een volledige verkiezingscampagne), staat daar nu al niet meer op de kaart. Affaire-Daerden (Senaatsnummertje, revisorencontracten) lijkt de Waalse opinie koud te laten.

Voor de rest dezelfde cijfers als elders. N-VA (15,7, 15 zetels) nipt voor openVLD (14 zetels: dat is een klein verschil met La Libre, waar de peilers een grotere achterstand zien voor de liberalen: zal wel iets te maken hebben met de lagere score van LDD - 5,1; valt terug op 3 zetels).

sp.a zucht nog steeds in het sukkelstraatje (14,2 of twaalf zetels). De enquête werd nochtans afgenomen tussen 18 en 22 januari, tijdens het sociale tumult bij AB Inbev en Opel, waar sp.a zich toch wel geroerd heeft (grabbelgedrag van Dehaene, steun aan de vakbonden). CD&V blijft comfortabel op kop (24, 24 zetels). Maar er blijft nood aan twee partners.

Geen opmerkingen: