vrijdag, oktober 12, 2012

Een laatste keer over de gemeenteraadsverkiezingen


Je kan er niet naast kijken. We hebben het ook keer op keer mogen horen bij de huisbezoeken: in Zingem, Huise en Ouwegem is de afgelopen zes jaar een pak gerealiseerd. Een fietspad van Ouwegem naar het station, een totaal vernieuwde school, nieuwe kinderopvang, OCMW en gemeente die samen huizen in een gloednieuw administratief centrum, een fietstunnel onder de N60 tussen Huise en het containerpark...

Dat was maar mogelijk door de over meerdere legislaturen lopende visie van Samen. Bijna alle opgenoemde projecten moeten jaren op voorhand in de pijplijn gestoken worden, om subsidies te krijgen en allerhande goedkeuringen. Het is de verdienste van Samen om deze lange aandachtsboog aan te houden, en constant naar de bevolking te luisteren.


Vandaar een laatste oproep om zondag onze lijst opnieuw het vertrouwen te geven. Je hoeft de programma's maar fysiek naast elkaar te leggen, om te zien dat dat van Samen er met kop en schouders bovenuit steekt. Ervaring en bewezen deugdelijkheid zijn het sterkste visitekaartje dat je je kan inbeelden.

Lokale politiek gaat in de eerste plaats over de mensen. Kleuren spelen minder een rol. Al is het natuurlijk wel essentieel dat zowel sp.a, CD&V als de onafhankelijke kandidaat op onze lijst, staan voor een warme gemeente. Waar een sterk verenigingsleven en een sociaal beleid ervoor zorgen dat er niemand uit de boot valt. Samen verwerpt elke vorm van "ieder-voor-zich"-denken of de idee dat je je kan afzonderen achter een groot hek of een dikke gevel. Een dorp of een gemeente, dat is samen en mét elkaar leven. 

Wie voor Samen stemt, heeft de garantie dat onze plannen voor de komende zes jaar in dezelfde geest worden uitgevoerd. Met een open oor voor ieders verzuchtingen, en het algemeen belang als strakke leidraad. Als het goed gaat, waarom zou je dan veranderen ? Ik heb hard geluisterd, maar niets gehoord van de oppositie. Wat de nieuwe betreft: die lijkt zelfs zo vriendelijk te zijn, dat ze voor ons gratis campagne willen voeren (waarvoor dank, overigens).

Wat mijn bescheiden persoon betreft: ik ben al heel blij dat ik deel mocht uitmaken van een ploeg die véél gedaan heeft , en zo eens gezien heb hoe politiek in de praktijk een verschil kan maken voor de burger. Ook mijn mandaat, de zes jaar in het OCMW, was bijzonder leerrijk (zie ook foldertekst). Met uw steun zou ik dat graag herhalen !

En meer moet dat niet zijn :-).

Geen opmerkingen: